Сградата на детската болница - невъзможна и опасна

Камарата на архитектите в България настоява обществената поръчка за дострояване на двата 12-етажни корпуса за бъдещата детска болница в София да бъде спряна. Тя е внесла жалба във Върховния административен съд, като делото е насрочено за 11 ноември, предаде нюз.бг.

Каракачанов: Северна Македония е по-достойна за СССР!

Северна Македония е по-достойна да членува в Съветския съюз, отколкото в Европейския. Защото „с инат няма как да преодолее българските изисквания”. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов относно преговорите със Скопие за членство в ЕС.

Бойко Борисов: Военни действия не мога да подкрепя!

Имаме много ясно становище, важно за Балканите, относно Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС. Това ще бъде тежък удар за народите в тези региони. Връщането на еврокомисари изнерви много ЕС. Това каза министър-председателят Бойко Борисов.

Хвърлящия оставки: Посъветвах Заев да не хвърля оставка

Минитър-председателят, хвърлял най-много оставки - Бойко Борисов, е посъветвал македонския си колега Зоран Заев да не подава оставка заради отлагането на поканата за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз. Това стана ясно от изявление на Борисов.

СГС отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд oтмeни зaпoвeдтa нa нaчaлниĸa нa Coфийcĸия зaтвop, c ĸoятo pежимът нa изтъpпявaнe нa нaĸaзaниeтo нa Бyдимиp Kyйoвич беше променен oт „лeĸ“ нa „oбщ“. Pешeниeтo e oĸoнчaтeлнo и не подлежи на обжалване, съобщи БНТ.

КПКОНПИ поиска 1 163 000 лева от ген. Кирчо Киров

КПКОНПИ е предявила иск за 1,163 млн. лева срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров и съпругата му Мария. Софийският градски съд е насрочил делото за конфискация за 10 февруари догодина, съобщи лекс.бг.